30 Mayıs 2021 tarihli ve 31496 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan hava aracı ciddi olayı ve kazası tamamlanmıştır:

30.08.2020 tarihinde, ER-AH Havacılık Ticaret Ltd. Şti.’ne ait, TC-ERE tescil işaretli, Cessna 172 R tipi hava aracının, Uşak Havalimanı 09 pistine sert inişi neticesinde hasarlı hava aracı ciddi olayı meydana gelmiş, ölen ya da yaralanan olmamıştır.

02.07.2017 tarihinde İşleticisi Avialift Vladivostok JSC olan RA-31024 tescilli Kamov Ka-32C tipi helikopterin, İzmir İli Seferihisar İlçesi’ndeki orman yangınına müdahale etmek üzere Tahtalı Barajı’ndan su alma işlemi sırasında baraja düşmesi sonucu hava aracı kazası meydana gelmiş, helikopterde bulunan bir kişi hafif yaralanmıştır.

Söz konusu hava aracı ciddi olayı ve kazası ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.

Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Nihai Raporları incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilirler.