Fransa Kaza Araştırma ve İnceleme Bürosu (BEA) ile Fransa Sivil Havacılık Üniversitesi’nin (ENAC) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası Commercial Air Transport Safety Investigations Eğitimi'ne Başkanlığımızca katılım sağlanmıştır.

Fransa Kaza Araştırma ve İnceleme Bürosu (BEA) ile Fransa Sivil Havacılık Üniversitesi’nin (ENAC) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası Commercial Air Transport Safety Investigations Eğitimi için planlandığı üzere 21.11.2021 tarihinde Fransa’ya hareket edilmiş, 22.11.2021 tarihinde eğitim başlamış olup, 03.12.2021 tarihinde sonlanmıştır.

Fransa Kaza Araştırma ve İnceleme Bürosu (BEA) ile Fransa Sivil Havacılık Üniversitesi’nin (ENAC) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası Commercial Air Transport Safety Investigations Eğitimi sonunda tüm katılımcılara Uluslararası geçerliliği olan adlarına düzenlenmiş katılım sertifikası verilmiştir.

Fransa Kaza Araştırma ve İnceleme Bürosu (BEA) ile Fransa Sivil Havacılık Üniversitesi’nin (ENAC) ortaklaşa düzenledikleri uluslararası Commercial Air Transport Safety Investigations Eğitimi’ne Türkiye hariç diğer milletlerden 18 farklı ülke katılım sağlamış, katılım sağlayan diğer devletlerin Ulusal Güvenlik Kaza Araştırma ve İnceleme birimleri ile fikir alışverişlerinde bulunularak Ülkemize nasıl katkı sağlayabileceğimiz konusunda ortak çalışma yapılmıştır. 

04.12.2021 tarihinde Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) Paris temsilciliği ziyaret edilmiş, Uluslararası hava taşımacılığı ve ulaşım emniyeti üzerine istişarelerde bulunulmuştur.

06.12.2021 tarihinde Airbus ve ATR şirketleri tarafından düzenlenen tesis gezisine katılım sağlanmış, bu şirketlerin kaza araştırma ve inceleme birimleri ile görüşülmüş uluslararası alanda hava aracı kazalarına nasıl müdahale ettikleri ve nasıl bir yol izledikleri, ne gibi araç gereç malzeme ve ekipman kullandıkları hususlarında görüşleri alınmıştır.

07.12.2021 tarihinde dönülmüştür.  

 

Fotoğraflar