20 Ağustos 2021 tarihli ve 31574 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan hava aracı ciddi olayları tamamlanmıştır:

26.02.2021 tarihinde, Ayjet Anadolu Yıldızları Hava Taşımacılığı ve Uçuş Eğitim Hizmetleri A.Ş. işletmesine ait, TC-AJH tescil işaretli hava aracının, Koca Seyit Havalimanı 23 pistine inişi esnasında, sol taraftan pist dışına çıkması ile sonuçlanan hasarlı hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Olayda ölen ve yaralanan olmamıştır.

06.04.2021 tarihinde, Ayjet Anadolu Yıldızları Hava Taşımacılığı ve Uçuş Eğitim Hizmetleri A.Ş. işletmesine ait, TC-SYN tescil işaretli hava aracının, Hezarfen Havaalanı’na inişini müteakip, pist sonundan toprak zemine çıktıktan sonra, güvenlik çitine çarparak durması ile sonuçlanan hasarlı hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Ciddi olayda ölen ve yaralanan olmamıştır.

Söz konusu hava aracı ciddi olayları ile ilgili olarak, “Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.