18 Haziran2020 tarihli ve 31159 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan hava aracı ciddi olayı ve kazası tamamlanmıştır:

27.06.2018 tarihinde, sahibi ve işleticisi Gaziantep Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olan, TC-GUB tescil işaretli, Cessna 172S tipi hava aracı, öğrenci pilot kontrolünde Gaziantep-Adıyaman seyrüsefer uçuşu sırasında Adıyaman İli, Besni İlçesi yakınlarında boş araziye düşmüş ve öğrenci pilotun ölümü ile sonuçlanan hava aracı kazası meydana gelmiştir.

03.03.2020 tarihinde sahibi ve işletmecisi AYJET Anadolu Yıldızları Hava Taşımacılığı ve Uçuş Eğitim Hizmetleri A.Ş. olan, TC-AYZ tescil işaretli, Diamond DA20-C1 tipi, C0436 seri numaralı hava aracı, öğrenci pilot kontrolünde LTBS-LTBS yalnız uçuş görevinin ikinci stop and go çalışması esnasında, Dalaman Havalimanı 19 pistine sert iniş gerçekleştirmiş, sert iniş sonrasında hava aracında hasar olduğu tespit edilmiş ve hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Ciddi olayda ölen ve yaralanan olmamıştır.

Söz konusu hava aracı kazaları ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.