11 Nisan 2020 tarihli ve 31096 sayılı Resmi Gazete’de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan hava aracı ciddi olayı ve kazası tamamlanmıştır:


29.08.2019 tarihinde, Ayjet Anadolu Yıldızları Hava Taşımacılığı ve Uçuş Eğitim Hizmetleri A.Ş. işletmesine ait, TC-AJG tescil işaretli, Diamond DA20-C1 tipi, C0669 seri nolu hava aracı, Öğrenci Pilotun yalnız seyrüsefer uçuşu sırasında Çanakkale Havalimanı (LTBH) 04 pistine iniş için yaklaşmış fakat yüksek kalması nedeni ile pas geçmiş, ikinci iniş teşebbüsünde ise burun iniş takımının ve pervanesinin kırılması ile sonuçlanan hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.

19.11.2018 tarihinde, sahibi ve işleticisi THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş olan, TC‐JZC tescil işaretli, 172S11008 seri numaralı, Textron Aviation Inc. 172S tipi eğitim uçağının Aydın İli, Karacasu İlçesi, Dikmen Mahallesi, Babadağ kuzeybatı yönündeki Maya Gediği mevkiinde düşmesi sonucu iki kişinin ölümü ile sonuçlanan hava aracı kazası meydana gelmiştir.

Söz konusu hava aracı kazaları ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.