05.Mart.2022 tarihli 31769 sayılı Resmî Gazete’ de duyurusu yayımlanan ve detayları aşağıda yer alan hava aracı kazası ve ciddi olayı tamamlanmıştır:

HAVA ARACI KAZASI ARAŞTIRMA VE İNCELEME RAPORU DUYURUSU 

05.02.2020 tarihinde TC-IZK tescil işaretli hava aracı, 18:19 lokalde Sabiha Gökçen Havalimanı 06 pistine inişini müteakiben, pistte tutunamayıp 06 pist sonundan dışarı çıkmış ve hava aracı kazası meydana gelmiştir. Kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş olup 4 kişi ağır yaralanmıştır.

Söz konusu hava aracı kazası ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.

Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Nihai Raporu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilirler.

 

HAVA ARACI CİDDİ OLAYI ARAŞTIRMA VE İNCELEME RAPORU DUYURUSU

     13.11.2021 tarihinde, Güneydoğu Havacılık İşletmesi A.Ş.’ne ait, TC-GDR tescil işaretli, hava aracının, Nevşehir Kapadokya Havalimanı 11 pistine gövde üzeri iniş gerçekleştirmesi sonucu hasarlı hava aracı ciddi olayı meydana gelmiştir. Meydana gelen ciddi olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.

Söz konusu hava aracı ciddi olayı ile ilgili olarak, “Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiş olup “TC-GDR Hava Aracı Ciddi Olayı Araştırma ve İnceleme Nihai Raporu” sitemizin Kaza Raporları sekmesinden Hava Aracı alt başlığı altında yayınlanmıştır.